Tiedotearkisto

Tiedote 8.11.2010

(08.11.2010)

Kasvis Gallerian tuotekehitys panostaa ravitsemuksellisesti täysipainoisiin tuotteisiin –  HoReCa Uutuus Kasvismurekepihvi 25 g!

Jo parinkymmenen vuoden ajan kuopiolainen Kasvis Galleria on valmistanut kasvis- ja perunaruokia lisäkkeistä leikkeleisiin. Viimeisen vuoden ajan tuotekehityksen painopiste on ollut ravitsemuksellisesti täysipainoisten kasvistuotteiden kehityksessä. Kasvis Gallerian UUTUUS 25 g:n Kasvismurekepihvi on kehitetty huomioiden viimeisimmät ravitsemussuositukset herkullisesta mausta tinkimättä.

”Kasvisruoka on kasvava trendi, mutta myös jo arkipäivää niin koulu- kuin ravintolaruokailussakin. Olemme halunneet vastata uusilla tuotteilla niihin haasteisiin, joita ravitsemussuositukset asettavat täysipainoiselle kasvisruoalle ja toisaalta tarjota herkullisia tuotteita, jotka auttavat keittiöitä vastaamaan asiakkaiden toiveisiin hyvästä kasvisruoasta.  Herkullinen maku, täysipainoisuus ja kotimaisuus ovat lippulaivojamme. Yli 80 % tuotteidemme raaka-aineista on kotimaisia,” kertoo Gallerian perustaja johtaja Tarja Peltola.

Uutuuden, Kasvismurekepihvin pääraaka-aine on porkkana. Proteiinin lähteinä on käytetty jätti- ja kidney- papuja, sekä soijarouhetta. Kasvismurekepihvissä on proteiinia suositusten mukaisesti yli 7 g/ 100 g. Tuote sisältää runsaasti kuitua ja sen sisältämät rasvat ovat pääosin pehmeitä rasvoja. Kasvisgalleria on palkittu useaan kertaan taidosta valmistaa houkuttelevia kasvistuotteita - Kasvismurekepihvi täyttää myös kaikki nämä odotukset. Tuotteen ulkonäkö on käsintehdyn oloinen, rakenne pehmeän mehevä ja maku herkullinen.

Tuotteen pieni 25 g annospaino mahdollistaa monipuolisen käytön muun muassa koulu- ja henkilöstöravintolaruokailussa. Annostelussa on helppo huomioida eri asiakasryhmien vaatimukset.  Kasvismurekepihvi on kypsä pakaste, joten tuote on vaivaton ottaa käyttöön juuri tarpeen mukaan, eikä hävikkiä synny.

Myyntierä on 120 x 25 g. (3 kg). Tuote on laktoositon ja gluteeniton. Tarkemmat ravitsemukselliset ja pakkaustiedot löytyvät nettisivuiltamme kohdasta Tuotteet/ Kasvismurekepihvi.

Tietoa yrityksestä:
  • Kasvis Galleria on kuopiolainen ruokatalo, joka on perustettu kaksikymmentä vuotta sitten.
  • Yritys valmistaa kasvisruokia ja jälkiruokatuotteita sekä suurkeittiöpuolelle että vähittäismyyntiin.
  • Yritys on voittanut sarjavoittoja vuosittain järjestettävässä Tähtituote – kilpailussa  neljä kertaa: 2006 Gallerian Kasvisleikkeleet, 2007 Gallerian Röstit, 2008 Gallerian Gourmet Bavaroiset , 2009 Punajuurilasagne ja Tähtituote Finalisti paikka tuli vuonna 2010 Kasvismurekkeelle.
  • Kasvis Galleria sai syksyllä 2008 arvostetun Ny Nordisk Mat – kunniadiplomin.
  • Jalasjärveläinen Juustoportti Oy osti enemmistöosakkuuden yrityksestä 8.1.2010.
  • Yhteisliikevaihto nousee yhteensä yli 27 miljoonaa euroa. Tavoitteena on lisätä liikevaihtoa ja monipuolistaa tuotevalikoimaa.
  • Molemmat yritykset jatkavat toimintaa omilla nimillään, Kasvis Galleriasta on Juustoportin tytäryhtiö. Uusien markkinoiden lisäksi yritykset laajentavat tuotevalikoimiaan sekä osaamistaan.
Lisätietoja:

Johtaja Tarja Peltola
0400- 676878
tarja.peltola@kasvisgalleria.fi

Tiedote 7.4.2010

(07.04.2010)

Kuopiolainen ruokatalo Kasvis Galleria on  vuonna 2010 viidettä kertaa Vuoden Tähtituote -finaalissa. Kilpailutuotteena on kasvismureke, joka on suunniteltu suurkeittiöiden käyttöön. Aiemmista osallistumisista on poikinut jo neljä perättäistä sarja -voittoa eli yritys kuuluu kilpailun historian parhaiten menestyneisiin firmoihin.

Kasvis Gallerian johtaja Tarja Peltolan mielestä kasvisruokaa valmistavan yrityksen voittopolku on yksi merkki siitä, että suomalaisten asenteet kasvisruokaa kohtaan ovat muuttuneet. Kasvisruoka ei ole enää vain kotona kokkaavien kasvissyöjien herkkua, vaan sitä valmistetaan ja syödään myös suurkeittiöissä.

- Suomalaisten ruokavalio on muuttumassa niin, että lautasella on yhä enemmän kasviksia, ja liha saatetaan jopa jättää joltain aterialta kokonaan pois. Ruoasta halutaan kevyempää, ja omilla valinnoilla halutaan vaikuttaa esimerkiksi ympäristöasioihin. Kouluissakin on ollut kasvisruokapäiviä jo vuosia, vaikka niistä onkin ryhdytty puhumaan sillä nimellä vasta hiljattain, Peltola toteaa.

Mielikuvat siitä, että kasvisateria olisi pelkkää salaattia tai vetistä porkkanaa, ovat väistymässä. Peltola arvelee, että kasvisruoan makua ja ravintoarvoja epäilevät ihmiset eivät ole saaneet riittävästi syödä hyvin valmistettua, maukasta kasvisruokaa. Monet ihmiset saattavat myös unohtaa, että erilaiset kasvisruokavalmisteet sopivat hyvin myös sekaravinnonsyöjille.

- Kasviksilla saa ruokavalioon monipuolisuutta ja vaihtelua, eikä niiden syöminen tarkoita sitä, että vastapainoksi pitäisi jättää lautaselta lihaa pois. En ymmärrä, miksi kasvisruoka ja liha pitäisi karsinoida niin tiukasti erikseen.

Kilpailutuote vastaa kysyntään

Menestyksekkään kasvismurekkeen kehittäminen on lähtenyt nimenomaan kuluttajan tarpeesta. Asiakas kaipasi lihamureketta vastaavaa kasvistuotetta, ja vastaukseksi Kasvis Gallerian tuotekehittelijä Nita Kauppinen suunnitteli muun muassa porkkanaa, perunaa, papua ja sipulia sisältävän kasvismurekkeen.

- Meillä on koko tuotantoketju suunnittelijasta lähtien ollut mukana tuotteen kehittelyssä. Vuoden Tähtituote ˆkilpailun tuomaristo on perustellut kasvismurekkeen finaalipaikkaa muun muassa kauniilla värillä sekä hyvällä maulla. Kasvisruoan kohdalla ongelmana on yleensä riittävä proteiinin saaminen, mutta murekkeessa ravintoarvot ovat kohdallaan, Peltola kertoo.

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Tähtituote-kilpailun voitto ratkeaa toukokuun 4. päivänä, jolloin julkistetaan sekä vähittäiskauppatuotteiden että suurkeittiötuotteiden sarjan parhaat. Kymmenhenkisessä tuomaristossa on mukana muun muassa elintarvikealan, markkinoinnin ja t&k:n asiantuntemusta. Myös kuluttajien näkökulma on vahvasti mukana.

Faktaa:
Kasvis Gallerian kasvismureke

  • Suurkeittiökäyttöön suunniteltu kasvismureke sisältää muun muassa porkkanaa, jättipapua, perunaa, soijarouhetta, sipulia, kermaa, kidneypapua sekä mausteita. Tuote on gluteiiniton ja vähälaktoosinen.
  • Tuote on valmiiksi kypsennetty. Sitä voidaan tarjota murekkeen muodossa kokonaisena tai valmiiksi viipaloituna, tai murekemassa voidaan muotoilla uudelleen esimerkiksi pyöryköiksi tai pihveiksi. Mureke sopii lautaselle sellaisenaan tai liharuoan lisäkkeenä.
  • Mureke on ekologinen paitsi kotimaisilta raaka-aineiltaan, myös pakkaukseltaan.

Lisätietoja:

Tarja Peltola
johtaja, Kasvis Galleria
p. 020 741 4410